Haptonomie en Haptotherapie

banner Hapto bala

Haptonomie is de leer van de tast en het gevoelsleven. Haptonomie gaat ervan uit dat het menselijk lichaam - en vooral de beleving van dat lichaam - van fundamentele betekenis is binnen alle menselijke communicatie en contact. Haptotherapie richt zich op het bewust maken van gevoelens en het bevorderen van je lichaams- en zelfbesef. Juist het weer verbinden van je gevoel met je verstand brengt een mens dichterbij zichzelf en wat hem of haar drijft. Daarmee kom je ook dichterbij anderen en kun je betere relaties aangaan.

Je goed voelen begint met 'goed voelen', maar het is niet voor iedereen vanzelfsprekend contact te maken met je lichaam en je emoties. Het gevolg van het blokkeren van je emoties is dat je gespannen gaat bewegen: zowel in je lijf als door het leven. Ervaring en inzicht in de rol die gevoelens spelen verdiept je persoonlijke ontwikkeling en helpt bij het verhelderen van communicatie en de wijze waarop je contact maakt met anderen. In tegenstelling tot een rationele benadering van klachten, richt de haptotherapeut zich dus ook op affectieve en emotionele elementen bij klachten. Er wordt gekeken naar onderliggende oorzaken van zowel fysieke als mentale klachten.

Er wordt in de behandeling gebruik gemaakt van het gesprek, ervaringsoefeningen in de ruimte en het aanraken van de cliënt op de bank. Haptotherapie biedt je de mogelijkheid om opnieuw contact te maken met je lichaam en emoties, zodat er harmonie ontstaat tussen denken, voelen en doen. Je komt beter in je vel te zitten.

Kosten en vergoeding
Een behandeling haptotherapie duurt 60 minuten en kost 80 euro. Indien je aanvullend verzekerd bent worden de kosten (deels) vergoed door je zorgverzekeraar. Informeer bij je zorgverzekeraar welke kosten je vergoed krijgt of kijk op onze website www.insighthaptotherapie.nl
Bij een minimum-inkomen zijn aangepaste tarieven mogelijk in overleg. Soms zijn werkgevers en uitkeringsinstanties bereid een deel van de kosten voor hun rekening te nemen.

Contact
Hanneke de Kloet
Insight Haptotherapie
www.insighthaptotherapie.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0629342115