PSYCHISCHE STOORNISSEN HERKENNEN

 Registratie gesloten
 
0
Categorie
Themadag
Datum
di 5 juni 2018 10:00 - 16:00
Telefoon
030 890 6600
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website
Ruimte
Groei - Bewustzijnscentrum Bala
Organisator
Paul van Straalen

Hoe herken je psychische stoornissen bij een cliënt in je praktijk? Kan je voldoende steun bieden of is het verstandig om door te verwijzen?

Een waardevolle ervaring om gedragingen te kunnen herkennen en hoe om te gaan met, mogelijke, cliënten met een psychische stoornis. In een veilige omgeving heb je nu de gelegenheid om te ervaren wat het beste is om te doen (of niet te doen). Een echte praktijkdag dus!

Jan Vellema en Manuela Edcius zullen deze dag een aantal casussen van mensen met psychiatrische problemen ‘naspelen’. Dit is vergelijkbaar met de Lotus slachtoffers bij een EHBO training. Op een zeer realistische wijze is Manuela in staat om een stoornis uit te beelden. D.m.v. een rollenspel krijg je de gelegenheid om te leren in gesprek te gaan en krijg tips en raad wat je wel of wat je niet kan doen.

Jan is teamleider van het IHT. Manuela is psychiatrisch verpleegkundige binnen het IHT. Zij werken in een team van 30 mensen (multidisciplinair team). De teams die de intensieve behandeling leveren, worden aangeduid met de term intensive home treatment-teams (IHT). De nieuwe aanpak vloeit voort uit de visie van GGZ NHN die jaren geleden al behandelingen vanuit wijkteams ontwikkelde in de langdurende psychiatrische zorg. De overtuiging dat de cliënt beter thuis aan zijn herstel kan werken dan in een psychiatrisch ziekenhuis, is diep verankerd in deze visie.

Je wordt geadviseerd om vroeg te boeken, het aantal deelnemers is beperkt.

Bijdrage: € 75,-