CIRCLE OF EXPERIENCE 1

 Registratie gesloten
 
0
Categorie
Opleiding
Datum
wo 10 okt 2018 10:00 - 17:00
Telefoon
030 890 6600
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website
Ruimte
Groei - Bewustzijnscentrum Bala
Organisator
Paul van Straalen

Tijdens deze mooie meerdaagse training wordt er een vanuit een holistische benadering inzicht gegeven in de circle of experience . Via de circle leer en ervaar je wat het inhoudt om naar fysieke en psychische symptomen te kijken en deze symptomen in het geheel te zien van signaal tot ontspanning. Ook wordt er nadruk op gelegd dat dit een weg is die groei ondersteunt.

Symptoom
Wat houdt ziekte in? Hoe we ziekte en gezondheid zien en ervaren ligt aan de basis van de genezingsmethoden die we hanteren. Wat is genezen? Gaat dit over het leven van een individu zo aangenaam mogelijk maken? Is het meer dan een chirurgische ingreep of chemokuur? Binnen holistische geneeskunde staat de wisselwerking tussen lichaam, geest en omgeving centraal en de relatie hiervan met gezondheid en ziekte.Rites of Passage

De techniek waarmee je werkt, valt altijd binnen een methode (b.v. het steunen van de innerlijke bewustwording van de cliënt). De methode valt vervolgens weer binnen de relatie tussen therapeut – cliënt en dat valt allemaal weer binnen de principes van waaruit je werkt. Centraal staat steeds dat je van de diagnose weer teruggaat naar het symptoom, naar de belevenis van de ziekte. Wat vraagt het symptoom je te doen? Wanneer is dat begonnen? Wat was toen belangrijk of in wat voor omstandigheden bevond je je? Waar heeft het volgens jou mee te maken? Zijn er nog andere klachten? Breng daarbij het gesprek steeds weer terug naar het lichaam: hoe voelt het nu?

Signalen van het lichaam
Er wordt nadruk gelegd op de procesbegeleiding van beweging naar eenheid tussen jou en je cliënt. Je leert luisteren naar de signalen van het lichaam. Om deze beweging te ondersteunen tijdens deze training zal er tussen de theorie door veel praktische ervaringen worden aangeboden. Het leren luisteren naar lichamelijke en psychische symptomen en het werken met lichaam en emotie in coaching zijn hier mooie voorbeelden van.

Ook zal het omgaan met innerlijke conflicten en innerlijke dialoog aan bod komen en ervaar je wat het inhoud om naar fysieke en psychische symptomen te kijken en om deze symptomen in het geheel te zien van signaal tot ontspanning aan de hand van de Circle of Experience.

Deze boeiende ervaringsgerichte dagen geven jou en je toekomstige cliënten een holistische aanpak welke direct toepasbaar is en in elke praktijk een aanvulling is.

Deze training is geaccrediteerd door de KTNO (6,5 ECTS)

Docent
Gerhard Böckler.

Investering
De gehele module is €595,-  inclusief koffie/thee, hand-out en certificaat van deelname.

Data

Dag 1 – 10 oktober 2018
Dag 2 – 31 oktober 2018
Dag 3 – 7 november 2018
Dag 4 – 16 januari 2019
Dag 5 – 30 januari 2019
Dag 6 – 13 februari 2019