BigMove

Bayumipizapw1552983953

BigMove: In zes maanden meer zelfvertrouwen, plezier en persoonlijke kracht

Heb je last van psychische klachten zoals een depressie, burnout of werk-gerelateerde stressklachten? Heb je het gevoel dat je steeds vastloopt in je leven of heb je lichamelijke klachten in combinatie met psychische klachten? BigMove helpt je grip op je leven te krij-gen!

BigMove is een uniek integraal GGZ-programma van zes maanden in de basis- en specia-listische GGZ vanuit de visie van positieve gezondheidszorg. Wij geloven in de synergie van een proactieve benadering van gezondheid en gedrag (GG) én aandacht voor goede diagnostiek en behandeling (ZZ). Onze visie is dat mensen zelf het beste weten hoe zij hun gezondheid ervaren en wat zij in hun leven anders zouden willen doen om hun ge-zondheid te bevorderen.

Het BigMove GGZ-programma is voor volwassen patiënten (18 jaar en ouder) met matig-ernstige psychische stoornissen, zoals stemmings-, angst-, gedrags- of somatisatiestoor-nissen. Ook mensen die elders gediagnosticeerd zijn, kunnen participeren. Uit onderzoek is bekend dat deze klachten vaak samengaan met chronische ziekten en somatische klachten, zoals diabetes mellitus, hart – en vaatziekten, COPD, overgewicht, pijnklachten of aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Ook sociale problematiek is vaak aanwezig.

Potentiële BigMove-deelnemers zijn patiënten die (frequent) bij de huisarts komen met verschillende problemen. De leefstijl is ongezond en zij hebben verschillende aandoenin-gen en klachten. Soms zijn meerdere hulpverleners betrokken. Regelmatig is er sprake van onderliggende psychische problematiek. Zoals bijvoorbeeld bij klachten als slaap-stoornissen, moeheid, overgewicht, pijnklachten, hyperventilatie en lichamelijk onverklaar-de klachten.

Het unieke van BigMove is dat deelnemers naast een individuele behandeling van een psycholoog ook gaan deelnemen aan groepssessies. In de groepssessies gaan ze werken aan het opbouwen van vertrouwen, kracht en het herkennen van grenzen. De groep is een krachtig middel om bewust te worden van angsten en patronen, zodat deze doorbroken kunnen worden. Deelnemers oefenen nieuw gedrag, wat zorgt voor plezier en zelfvertrou-wen. Met een begeleider bespreken ze inzichten en werken ze in kleine stapjes aan het bereiken van praktische doelen.

Je gaat werken aan het vertrouwen in jouw eigen kracht en de invloed die je zelf op je ge-zondheid hebt. Bij BigMove ga je op een unieke manier zelf en samen met anderen aan de slag. In het programma staat jouw welzijn centraal zowel op geestelijk als lichamelijk vlak. In zes maanden ervaar je minder klachten en voel je je beter.

De kracht van BigMove
Het BigMove GGZ-programma combineert drie verschillende onderdelen die samen zor-gen voor een grote verandering:

  • Eén op één sessies met een psycholoog die je helpt anders te denken en te voelen zodat je klachten verminderen.
  • 15 groepssessies waarin je met plezier gaat werken aan het opbouwen van je ver-trouwen, oefenen van nieuw gedrag en het herkennen van je grenzen.
  • Eén op één sessies met een begeleider waarmee je je inzichten bespreekt en die je helpt doelen te bereiken die belangrijk voor je zijn.

Vergoed vanuit de basisverzekering
BigMove wordt door bijna alle zorgverzekeraars vergoed als je een verwijzing van je huis-arts hebt. Houd daarbij wel rekening houden met je eigen risico. In het geval van onverzekerde of onvergoede zorg, bijvoorbeeld bij aanpassingsproble-men werk en stress door minder job-fit zal er een passende offerte gemaakt worden aan de hand van het te doorlopen individuele en groepstraject.

Meer informatie en aanmelden
Vraag je huisarts een verwijsbrief en meld je aan. Regelmatig starten er nieuwe groepen.
Kijk voor meer informatie op www.bigmove.nu of klik hier voor de folder!

Hartelijke groet,
Wendy Slootweg, Psycholoog

BigMove Gooi
06 -39543625
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.