Gewicht in Balans

Gewicht in balans

A-B-C principe -> Afvallen / Aankomen - Bewegen - Conditioneren, blijvend resultaat.Waarom spreken we van gewicht in balans en niet van afvallen of van aankomen (ja, dat kan ook!)?
Iedereen heeft namelijk een persoonlijk ideaal gewicht. Het gewicht dat bij je past. Met hetzelfde postuur kan de één 50 kg wegen en de ander 60 kg. Toch zie je dan weinig verschil.
 Het gaat om het gewicht waarbij je het beste functioneert: je beweegt makkelijk, je voelt je lekker en vertrouwd met je eigen lichaam.
Hoe krijg je nu je "eigen" gewicht? Het belangrijkste is dat er rust en ontspanning komt in je systeem. Daarbij hoort eerst acceptatie van het nu en vandaar je richten op wat je wilt, maar zo dat het op een manier gebeurt waarbij je doelen stelt die haalbaar zijn en die je een gevoel van succes geven. 
Waarom blijft het altijd een strijd tegen het gewicht of uiterlijk? 

Een vraag die steeds meer mensen bezighoud. Met deze methode willen we jou graag begeleiden naar een meer uitgebalanceerd leven en enig inzicht geven in de oorzaak van dit verslavingsgedrag. We moeten ons afvragen waar die drang naar (teveel óf te weinig) eten vandaan komt. Waarom blijven we steeds aankomen nadat we zijn afgevallen? Waarom zijn we niet sterk genoeg om het streefgewicht vast te houden?
De meeste mensen met over/ondergewicht hebben zichzelf verloren, ofwel de macht over zichzelf zijn ze kwijtgeraakt. Ze vinden zichzelf niet belangrijk en geven hun "hart" weg aan anderen. Ze accepteren zichzelf niet en willen de emotie niet voelen die hierbij ontstaat. Eten verdooft deze gevoelens. Ze hebben een verstoord zelfbeeld en om dit bij te stellen is alléén afvallen niet afdoende. Ze vinden zichzelf niet belangrijk genoeg maar hebben onuitputtelijke behoeften om een ander tot dienst te zijn en "vergeten" daarbij hun eigen behoeften.
Iedereen kent het gezegde "dikke mensen zijn gezellig". Ja, dit gaat zeker op voor diegene die zichzelf altijd in dienst van een ander stelt en vooral niet aan zichzelf willen denken onder het mom van "daar heb ik geen tijd voor hoor". De walging van zichzelf kan zelfs zo desastreus zijn dat er boulimie of anorexia ontstaat.
"Je bent pas in staat om van een ander te houden als je eerst leert van jezelf te houden"
Lees verder...

 

Voor meer info of het maken van een afspraak neem je contact op met:

Gaby Hoogendoorn
Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut


Tel. 06 575 85 328
Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.