Gjalt Vlam

Gjalt Vlam

yogadocent, ademtherapeut

Mijn eerste ervaring met yoga deed ik op door het volgen van een ‘oefenplan’ uit een yogaboek dat mijn interesse had gewekt. Als onderdeel van mijn opleiding aan de theaterschool volgde ik een jaar later mijn eerste yogales. In de tijd erna ben ik steeds meer lessen gaan volgen en vooral meer thuis gaan beoefenen. Yoga hielp me ‘fit’ te blijven, naar mijn lichaam te luisteren en bracht rust. Maar het leverde ook een voortdurende strijd op, waarin ik yoga probeerde in te passen in mijn drukke leven als productieleider en theatertechnicus.

Ik heb geleerd dat yoga voor mij niet zozeer gaat over wat ik doe op de mat, maar vooral over hoe ik dat wat ik ervaar, integreer in mijn leven. Acceptatie, discipline, mededogen, geweldloosheid, liefdevolle vriendelijkheid: wat doe ik er mee? Ieder moment, elke dag.

Omdat ik op zoek was naar verdieping van mijn yoga ben ik een hatha yoga docent opleiding gaan doen. Al snel begon het geven van yogales me steeds leuker te lijken. Wat voor mij van zo’n grote waarde is, wil ik delen.

Door yoga ben ik in aanraking gekomen met ademwerk. Ik stond, en sta nog steeds, perplex van de kracht van de adem. Zoiets ogenschijnlijk simpels dat zo’n groot effect heeft op het lichamelijke, emotionele en spirituele vlak. Adem heeft dan ook een belangrijke plaats in mijn yoga(lessen). Naast het geven van yogalessen ben ik Transformational Breath ademcoach en geef ik (thaise) massage.

Gjalt Vlam