ROUW IS RAUW

Datum
vr 28 sept 2018 10:00 - 17:00
Organisator
Vera Nuus & Mariska van der Schoor
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website
Ruimte
Creatie - Bewustzijnscentrum Bala

Vrijwel ieder mens komt in een fase van zijn leven waarbij hij/zij afscheid moet nemen van iemand of van iets. Behalve rouw bij iemand verliezen door overlijden, kan er ook sprake zijn van rouw wanneer je je baan verliest/hebt verloren, wanneer je gaat/bent gescheiden en niet te vergeten een verbroken vriendschap waarbij je een diepe verbinding hebt gevoeld.
Deze hele dag staat helemaal in het teken van een stukje verwerking van dit verlies.

Verlies van iemand of iets, verloopt helaas lang niet altijd zonder wonden achter te laten. De bedoeling van het doorlopen van de rouwfases is om uiteindelijk je leven weer een nieuwe vorm te geven, zonder het verlies wat is geleden te ontkennen.

Aan de hand van een stukje theorie maak je kennis met de vier stappen van de rouwfasen en ga je ervaringen opdoen om jouw verlies een stukje verder te helen.
Deze themadag is geschikt voor zowel recente rouw, als rouw die al langer bestaat.
Van belang is wel dat wanneer het verlies door overlijden korter dan een half jaar is, je jezelf wel eerst de kans moet hebben gegeven om het verdriet er maar gewoon te laten zijn. Voor overlijden korter dan een half jaar, is deze themadag daarom wat minder geschikt.

Wanneer het verlies al langere tijd geleden heeft plaatsgevonden, ook dan ben je zeker van harte welkom. Soms stokt de verwerking van het afmaken van het rouwproces. Deze dag is tevens bedoeld om te onderzoeken wat maakt dat je verwerking stagneert en wat je kunt doen om het rouwproces weer op gang te brengen.

Of het nu om overlijden, scheiden, verlies van een dierbare vriendschap of het verlies van een baan gaat, je komt in een rouwproces waarbij een themadag als deze je kan ondersteunen bij dit verlies.

De duur van de rouw is individueel, belangrijk is dat er beweging in zit.

We willen graag dat je een enkele bloem meeneemt die jouw verlies symboliseert en een eigen kaars die we de hele dag brandend houden.

De lunch wordt door ons verzorgd zodat we de hele dag een fijne en vertrouwde sfeer met elkaar kunnen creëren.

Aan het eind van deze dag heb je inzicht gekregen in hoe rauw jouw rouw nog is en heb je weer een stap gezet in je eigen proces.

Deze dag wordt verzorgd door Vera Nuus en Mariska van der Schoor
Beiden zijn psychodynamisch therapeut. Daarnaast zijn zij verbonden aan de Academie voor Psychodynamica als docent, mentor en supervisor.

Contact
Vera Nuus: 06 2071 5115 * Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. * www.agvi.nl
Mariska van der Schoor: 06 1353 1333 * Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. * www.forteman.nl

De kosten voor deze dag zijn € 90,00

 
 Registratie gesloten
 
6