OPLEIDING HOLISTISCH COACH-COUNSELOR

boek
Datum
ma 5 okt 2020 10:00 - 17:00
Organisator
Paul van Straalen
Telefoon
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website
Ruimte
Groei - Bewustzijnscentrum Bala

Als Holistisch Coach-Counselor ondersteun je zelfkennis en zelfbewustzijn. Je ondersteunt de ontwikkeling van de inherente mogelijkheden van de cliënt om deze belemmering om te zetten dan wel om anders met deze belemmeringen om te gaan. Je werkt hierbij met een open geest, liefdevolle aandacht en menselijkheid. Je vergezelt de cliënt in bescheidenheid en heldere intentie, in een ruimte van stilte en transformatie waarin alles kan gebeuren.

Cliënten
Door middel van communicatie help je een cliënt, of een groep cliënten, met het doel hen te steunen bij ontwikkelen van inzicht. Je helpt hen keuzes te maken ten aanzien van hun problematiek waardoor zelfredzaamheid c.q. het optimaal leven en functioneren wordt bevorderd met inachtneming van hun eigen normen, waarden, prioriteiten, geloofsovertuigingen en ontwikkelingsniveau. Dit persoonlijk inzicht stelt de cliënt in staat tot een innerlijk balans te komen en tot eventuele gewenste veranderingen.

Doel                                                                                                                                          
Het doel van de opleiding Holistisch Coach – Counselor is om je op te leiden tot een zelfstandige, kwaliteitsgerichte professional die in staat is met empathie en zonder oordeel te luisteren naar problemen, existentiële vragen en/of onbehagen op welk gebied dan ook die de cliënt ervaart en diens volle expressie als mens in de weg staan.

"Een Holistisch Coach-Counselor is in staat een cliënt te begeleiden bij vragen op alle levensgebieden, of het nu gaat over gezondheid, relaties, werk of spirituele groei."

Opbouw
De Post Hbo Holistisch Coach-Counselor heeft een modulaire opbouw en bestaat uit twee keer 26 dagen. Ten behoeve van elke module werken we naast de contacturen met literatuurstudie en thuis-opdrachten. Deze opdrachten zijn gedeeltelijk voor alle deelnemers gelijk en kunnen individueel verschillen, afhankelijk van je persoonlijke situatie en omstandigheden.

Mentor
Gedurende de gehele opleiding heb je in ieder geval drie individuele mentorgesprekken met jouw mentor.

Intervisie
In de tweede helft van het eerste jaar vormen we intervisie groepen. Gedurende de Post Hbo Holistisch Coach-Counselor organiseer je met je medestudenten minimaal 6 keer intervisiebijeenkomst waarbij het doel is van en met elkaar te leren aan de hand van concrete ervaringen in de opleiding of bij het begeleiden van (proef)cliënten.

Begeleiding (proef)cliënten
Gedurende de opleiding begeleid je zelfstandig twee (proef)cliënten. Per cliënt worden 6 gesprekken gevoerd. Je bouwt een elektronisch dossier op van de proefcliënten. Het dossier wordt periodiek aangeboden aan de mentor ter toetsing. In jaar 2 wordt de werkwijze ten aanzien van de proefcliënten geïntroduceerd en wordt geadviseerd alvast naar proefcliënten uit te kijken. Het is de bedoeling dat je in jaar twee met de daadwerkelijke begeleiding van de proefcliënten van start gaat

Toetsing
De Post Hbo Holistisch Coach-Counselor kent enkele formele toets momenten. Aan het einde van het eerste jaar schrijf je een reflectieverslag over je ontwikkeling tijdens het eerste jaar. Dit reflectieverslag wordt diepgaand besproken tijdens een individueel mentorgesprek. De opleiding wordt afgesloten met je eindwerkstuk aan de hand van de begeleiding van de proefcliënten en een mondelinge toetsing op kennis en vaardigheden als zelfstandig Holistisch Coach.

Erkenning
Posthbo geaccrediteerd. De opleiding is geaccrediteerd bij SNRO-Instituut

Docenten: Gerhard Smito Böckler, Daphne Rouwenhorst, Tarika Glubin en Gitika Linser

Kosten tweejarige post Hbo Opleiding Holistisch Coach-Counselor

De kosten, inclusief Individuele Mentoring en werkgroepen, alle hand-outs, exclusief eventuele verblijfskosten en examenkosten* bedragen € 2970,- per jaar. Inschrijfkosten eenmalig: €50,-

Betalen in termijnen is mogelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden.

De meeste modules of dagen zijn ook los te volgen. Informeer naar de mogelijkheden.

*De verblijfskosten bedragen ongeveer € 80,-. per nacht/dag, inclusief maaltijden. De examenkosten bedragen € 120,-

Programma