STRESS EN BURN-OUT

burn-out
Datum
wo 16 sept 2020 10:00 - 16:45
Organisator
Paul van Straalen
Telefoon
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website
Ruimte
Balans - Bewustzijnscentrum Bala

Deze masterclass biedt je o.a. inzicht in: wat is stress, wat zijn stressoren, hoe herken je stressreacties, factoren en levenswijze die van invloed zijn op onze stressreactie, stappen naar persoonlijk welzijn en een holistische kijk op stress. Je zult, onder andere door interactie, inzicht krijgen in de verschillende factoren die meespelen tot stress en de oorzaak van een burn-out en/of een bore-out. Je krijgt inzichten, interventies en vaardigheden om cliënten te steunen, betekenis aan de crisis te geven, de stress beleving en symptomen te begrijpen en zicht te krijgen op welke verandering er gevraagd wordt.

Stress en Burnout en de daarbij optredende crisis is niet leuk. Niemand zit er op te wachten. En toch kun je crisis als kans benutten, een kans om jezelf beter te leren kennen, een kans om onvermoede krachten en kwaliteiten te ontdekken, een kans om liefde, wijsheid en compassie te ontwikkelen.

Crisis gaat meestal gepaard met veel en vaak onaangename emoties. Leren van emoties betekent: je bewegen in een wereld van contrast. Licht en donker, goed en slecht, liefde en haat, man en vrouw en ga zo maar door. Hoe groter het contrast, hoe groter de emoties in het algemeen zijn. En die emoties vertellen ons belangrijke dingen over onszelf.

De themadag biedt je o.a. inzicht in:

 • wat is stress
 • wat zijn stressoren
 • hoe herken je stressreacties
 • factoren en levenswijze die van invloed zijn op onze stressreactie
 • crisis als kans
 • persoonlijkheid en burn-out
 • belasting en belastbaarheid
 • stappen naar persoonlijk welzijn
 • een holistische kijk op stress
 • Hoe en wat themadag

Op deze themadag zal Gerhard Böckler (holistisch arts) dit onderwerp van verschillende kanten op een zeer unieke manier belichten. Vanuit een holistische visie zal hij de biologische- , de psychische- en de sociale factoren gebruiken om een algeheel inzicht te geven over stress en de werk gerelateerde aandoening burnout. Er zal onder andere ingegaan worden op de verhouding tussen de persoon zelf en de wereld om hem / haar heen.

Je zult, onder andere door interactie, inzicht krijgen in de verschillende factoren die meespelen tot stress en de oorzaak van een burn-out.

Je krijgt inzichten, interventies en vaardigheden om cliënten te steunen, betekenis aan de crisis te geven, de stress beleving en symptomen te begrijpen en zicht te krijgen op welke verandering er gevraagd wordt.

Het is mogelijk om je verder te verdiepen door de 6-daagse training Crisis als Kans te volgen. Zie Crisis als Kans

Kosten
Kosten: € 120,- (BTW vrij)

Wist je dat Bala een afval-vrij centrum is? We vragen hierin jou medewerking door geen spullen mee te nemen die je weg zult gooien na gebruik, alvast bedankt!

 
 

Alle datums

 • wo 16 sept 2020 10:00