INTIMITEIT EN SEKSUALITEIT - INTRODUCTIE WORKSHOP

1398263275pizapw1528636751
Datum
wo 27 mei 2020 10:00 - 17:00
Organisator
Paul van Straalen
Telefoon
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website
Ruimte
Groei - Bewustzijnscentrum Bala

Veel mensen vinden het moeilijk om te accepteren dat ze hulp nodig hebben – zeker bij een seksueel probleem. Bovendien is met een vreemde praten over seks niet eenvoudig. Soms wordt een andere klacht gepresenteerd in de hoop dat de hulpverlener de seksuele klacht ‘ont-dekt’. 

Daarom is een open en actieve houding van de hulpverlener een vereiste. Maar het betekent ook dat de hulpverlener zijn eigen bagage heeft onderzocht en zicht heeft op de eigen socialisatie met betrekking tot zijn seksualiteit, bewust is van zijn eigen waarden, normen, grenzen, mogelijkheden en beperkingen en de invloed hiervan op de relatie met de cliënt. Zo zal bijvoorbeeld aan de deelnemers aan de opleiding gevraagd worden welke associaties het woord seks bij hen oproept. Want het is een kwetsbaar onderwerp, ook voor hulpverleners rust er soms nog een taboe op! 

Tijdens de 4-daagse training Coachen bij Seksualiteit en Intimiteit ervaar je wat de verschillende aspecten zijn van je eigen visie, zodanig dat het je cliënt (en jezelf!) ten goede komt. De specifieke kennis die je tijdens de module coaching bij intimiteit en seksualiteit opdoet geeft je de mogelijkheid om cliënten ook met deze problematiek te helpen en te ondersteunen.

De volgende onderwerpen worden in deze module behandeld:

  • Seksuele anatomie, functioneren en ontwikkeling
  • Seksuele problemen en classificatie
  • Eigen attitudes en instellingen m.b.t. seksualiteit en seksuele problematiek
  • Mogelijke oorzaken van seksueel disfunctioneren
  • Mogelijke behandeling van seksuele stoornissen
  • Focus en oefeningen
  • Ethiek in therapie
  • Diverse coaching en counseling methoden, technieken en vaardigheden specifiek op het gebied van intimiteit en seksualiteit
  • Bewuste en onbewuste overtuigingen

Data

27 mei 2020
10 juni 2020
17 juni 2020
24 juni 2020

De lesdagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Kosten € 450,- inclusief koffie/thee, hand-out en certificaat van deelname.

 

Wist je dat Bala een afval-vrij centrum is? We vragen hierin jou medewerking door geen spullen mee te nemen die je weg zult gooien na gebruik, alvast bedankt!

 
 Registratie gesloten
 
3