STRESS EN BURN-OUT

burn-out
Datum
ma 4 okt 2021 10:00 - 16:30
Organisator
Paul van Straalen
Telefoon
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website
Ruimte
Groei - Bewustzijnscentrum Bala

De huidige crisis levert veel mensen onzekerheid en de bijkomende stress op. Niemand zit er op te wachten. En toch kun je de crisis als kans benutten, een kans om jezelf beter te leren kennen, een kans om onvermoede krachten en kwaliteiten te ontdekken, een kans om liefde, wijsheid en compassie te ontwikkelen.

Crisis gaat meestal gepaard met veel en vaak onaangename emoties. Leren van emoties betekent: je bewegen in een wereld van contrast. Licht en donker, goed en slecht, liefde en haat, man en vrouw en ga zo maar door. Hoe groter het contrast, hoe groter de emoties in het algemeen zijn. En die emoties vertellen ons belangrijke dingen over onszelf.

Crisis – De definitie volgens Wikipedia, Een crisis is een zware noodsituatie waarbij het functioneren van een stelsel (van welke aard dan ook) ernstig verstoord raakt. Het woord ‘crisis’ heeft in de dagelijkse spraak een negatieve lading. Van oorsprong is de term echter neutraal. Etymologisch komt het voort uit het (oud)Griekse werkwoord κρινομαι (krinomai) met de betekenissen scheiden, schiften, onderscheiden, beslissen, beslechten, richten en oordelen. Zo bezien, is een crisis een ‘moment van de waarheid’, waarop een beslissing moet worden genomen die van grote invloed is op de toekomst.

De onderwerpen tijdens deze nascholing:

  • Crisis als Kans
  • Coronacrisis en immuunsysteem
  • wat is stress, wat zijn stressoren, hoe herken je stressreacties
  • factoren en levenswijze die van invloed zijn op onze stressreactie
  • Verzwakking immuunsysteem door psychosociale stress, angsten, eenzaamheid
  • opgeslagen (spier) spanning, onderdrukte gevoelens
  • tools voor het werken met cliënten met stressklachten
  • stappen naar persoonlijk welzijn
  • een holistische kijk op stress

Hoe en wat themadag
Op deze themadag zal Gerhard Böckler dit onderwerp van verschillende kanten op een zeer unieke manier belichten. Uiteraard zal er aandacht zijn voor de huidige Coronacrisis. Vanuit een holistische visie zal hij de biologische- , de psychische- en de sociale factoren gebruiken om je een algeheel inzicht te geven over stress en stressreacties en de werk gerelateerde aandoening burn-out.

Deze dag brengt je inzichten, interventies en vaardigheden om cliënten te steunen, betekenis aan hun crisis te geven, de stress beleving en symptomen te begrijpen en zicht te krijgen op welke verandering er gevraagd wordt. Via veel praktische oefeningen zal je zelf ervaren hoe je spanningen in je lichaam loslaat. Hierdoor verkrijg  je krachtige tools die je kunt gebruiken bij je cliënten die met stress, depressie en burn-out klachten kampen.    

Kosten
Deelname: € 120,- per lesdag (Btw vrij) en € 200,- indien je je voor beide dagen inschrijft.

Data
Stress: 4 oktober 2021
Burn-out: 1 november 2021

Meer info via: www.nogg.nl/cursus/stress-en-burn-out/

Wist je dat Bala een afval-vrij centrum is? We vragen hierin jou medewerking door geen spullen mee te nemen die je weg zult gooien na gebruik, alvast bedankt!