TRAUMA 4: VERWERKING UIT HET LIJF

ontpoppen-2
Datum
do 7 juli 2022 09:00 - 17:00
Organisator
Jolan Roose & Marianne Houben
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website
Ruimte
Creatie - Bewustzijnscentrum Bala

In de reeks omtrent trauma (zie trauma 1: en het lijf, trauma 2: dissociatie en trauma 3: verdeeld zijn), biedt 2thepoint@life deze vierde tweedaagse aan. Het betreft de belangrijke fase van traumabehandeling: verwerking vanuit het lijf.

In deze nascholing gaan we:

  • leren hoe trauma zich laat ontvouwen uit het lijf
  • de essentie van verwerking vanuit een bottom-up approach
  • concrete integratie gaan toepassen

In de reeks omtrent trauma (zie trauma 1: en het lijf, trauma 2: dissociatie en trauma 4: verwerking uit het lijf), biedt 2thepoint@life deze derde scholing aan die dieper ingaat op het verdeeld zijn in het lichaam, verdeeld in gevoelswereld, verdeeld zijn in diverse opzichten.

Zoals altijd benadert 2thepoint dit vanuit het lijf: daar waar de wijsheid aanwezig is en in ieder opzicht zichtbaar is wat er aan de hand is en de heling kan worden ingezet.

Het is een dag waarop:

  • kennis wordt aangeboden omtrent verdeeld zijn; zowel in het lijf als in andere opzichten.
  • oefeningen aan bod komen waardoor vaardigheden worden geleerd die direct toepasbaar zijn in de praktijk (wel en niet op de bank).
  • laatste inzichten op het gebied van trauma worden gedeeld, waaronder de laatste literatuur en skills omtrent trauma en (dis)regulatie omtrent verdeeld zijn.
  • aandacht voor de relatie tussen therapeut en cliënt wanneer er sprake is van een dergelijke verdeeldheid.

Data:  donderdag 7 en vrijdag 8 juli 2022.

Locatie: onder voorbehoud: Bewustzijnscentrum Bala, Trompstraat 1, 1271 SX Huizen.

Docenten:

Drs. J. Roose: Complementair werkend psycholoog, Sensorimotor Psychotherapy Level I en II, complex trauma (opleiding Janina Fisher)

Drs. M. Houben: GZ-Haptotherapeut, Sensorimotor Psychotherapy Level I en II, complex trauma (opleiding Janina Fisher), PMT-er, doctoraal geneeskunde.

De concrete doelstelling(en) van de nascholing:

Praktische inzichten en vaardigheden onder de knie krijgen wat betreft de verwerking van trauma vanuit het lijf. (Dit alles wordt met richtinggevende literatuur ondersteund maar is vooral een op vaardigheden berustende nascholing.)

De doelgroep(en): GZ-Haptotherapeuten

Mogelijke literatuur:

  • wordt nog aangegeven

Aantal studiebelastinguren (sbu) : er worden 24 aangevraagd.

Accreditatie: wordt aangevraagd (24 HTD punten)

Prijs: 400,- euro

Interesse? Meld je aan op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. … of via het aanmeldingsformulier op de site (2thepoint @lifeen druk op de meld-je-aan knop aan de linkerkant.

 
0