Bayumipizapw1568058857

Acupunctuur en Chinese kruiden zijn samen met de Tuina massage de 3 belangrijkste pijlers van de TCM.

In de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCM) ziet men ziekte als een verstoring van de energiebalans in het lichaam. De energie kan dan niet meer goed door het lichaam stromen. In ons lichaam stroomt de energie door een netwerk van meridianen (=energiebanen). Op deze meridianen liggen acupunctuurpunten. De acupuncturist stimuleert bepaalde punten (afhankelijk van de klacht of aandoening) met steriele wegwerp naalden. Op deze manier kan de energiebalans hersteld worden. Westers gezien is er ook veel onderzoek gedaan en zijn er veranderingen waargenomen van verschillende hormoonwaarden, hoeveelheid witte bloedcellen, serotine, hogere endorfine nivos ect.

de World health organisation heeft een lijst opgesteld met indicaties voor acupunctuur http://www.acupunctuur.nl/pages/indicatielijst-who indien jouw klacht hier niet bij staat neem dan contact met ons op.

Naast het prikken met naalden kan een acupuncturist ook enkele andere technieken gebruiken om de energiebalans te beïnvloeden:

Chinese kruiden
Deze kunnen gebruikt worden ipv acupunctuur of ter ondersteuning van de acupunctuur behandeling. Wij werken meestaal met kruiden in poedervorm waar je thee van kan zetten (ook kan er voor tabletten of in geval van huidandoeningen voor een creme of zalf gekozen worden)

Moxa
Moxa is bijvoetkruid. De acupuncturist gebruikt moxa om acupunctuurpunten te verwarmen. De acupuncturist prikt eerst een naald in een bepaald punt. Daarna plaatst hij hier een stukje moxa op en steekt het aan. Een andere mogelijkheid is een smeulende moxa-stick (deze lijkt op een sigaar) bij een bepaald punt te houden. Een moxa-stick kan ook thuis gebruikt worden door de cliënt.

Cupping
Bij cupping plaatst de acupuncturist glazen of plastic cups die vacuum worden getrokken op bepaalde punten op het lichaam. De acupuncturist gebruikt cupping om acupunctuurpunten, meridianen of spieren te stimuleren. Cupping zorgt voor een betere doorstroom van energie en voor ontspanning (bijv. van spieren) kan zowel voor fysieke als emotionele problemen ingezet worden.

Massage
De acupuncturist kan er ook voor kiezen om een acupunctuurpunt of meridiaan te masseren.

Winni Jansen

0614636769
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.acumas.nl