LL_beeld_hypnotherapie_1068.jpg

Hypnotherapie is een therapievorm die door het gebruik van trance op een dieper bewustzijnsniveau doorwerkt dan de meeste andere therapieën. Het werkt snel en doeltreffend en kan ingezet worden in combinatie met verschillende andere methodes, waaronder Voice Dialogue, EMDR en EFT.

Het bijzondere van hypnotherapie is dat de oplossing van je probleem door jou zelf gevonden wordt. Als therapeut reik ik slechts een kader aan waarbinnen jij je eigen weg en eigen oplossingen vindt. Hypnotherapie biedt je de mogelijkheid om via je onderbewustzijn dichter bij je kern te komen, dichter bij wie je eigenlijk bent.

De sleutel tot een Lichter Leven ben jij! Ik help je slechts om jouw unieke sleutel te vinden.

Wat is hypnose?
Bij het woord hypnose wordt al snel gedacht aan toneelhypnose, waarbij hypnose puur wordt ingezet voor entertainment en het lijkt alsof iemand geen controle meer heeft over zichzelf. In realiteit heb je als je onder hypnose bent altijd zelf de touwtjes in handen. Hypnose is namelijk niet meer dan een heel gefocuste ontspanning, die je van nature ook ervaart als je diep in een boek verzonken bent en niet merkt dat er iemand binnenkomt. Of als je autorijdt en je ineens al thuis bent, terwijl je de route onderweg niet bewust hebt meegekregen. Maar als de auto voor je had geremd, zou je daar wél adequaat op hebben kunnen reageren. Als je in trance bent, is er dus sprake van een elliptisch bewustzijn: het bewustzijn en het onderbewustzijn zijn tegelijkertijd actief. In hypnotherapie wordt doelgericht gebruik gemaakt van deze natuurlijke toestand.

Methoden/behandelwijze
Als je bij mij in de praktijk komt, kijken we samen naar waar jij aan wilt werken. Waar liggen jouw wensen en behoeftes en welke aanpak past daar bij? Afhankelijk van wat er tijdens deze intake naar boven komt, maak ik in combinatie met hypnotherapie gebruik van:

  • Ontspanningsoefeningen Met meditaties en visualisaties kom je in contact met je eigen kracht, waardoor je kunt werken aan het vergroten van je zelfvertrouwen en je gevoel van eigenwaarde, maar bijvoorbeeld ook aan het bestrijden van (chronische) pijn.
  • Innerlijk Kindwerk Door in gesprek te gaan met je innerlijk kind, een deel van jezelf uit je kindertijd, kun je ervaringen die onprettig of traumatisch zijn geweest helen. De overlevingsstrategie die je als kind had, kun je als volwassene ombuigen naar iets positiefs, zodat je weer lichter kunt leven, met vrijheid, creativiteit en plezier!
  • Tijdlijn therapie Door te werken met een denkbeeldige tijdlijn die jouw verleden, heden en toekomst verbindt, kun je werken met je Jongere (het kind) en Oudere Zelf (wie jij nog gaat worden in de toekomst). Vanuit beide perspectieven kun je je huidige zelf advies geven, wat geweldige inzichten kan opleveren.
  • Regressie therapie Door terug te gaan in de tijd naar vroegere ervaringen, kun je lichamelijke, psychische en emotionele problemen verwerken en helen in het moment dat ze ontstonden. Dat kan in een recent verleden zijn, maar ook in je vroege kindertijd of babytijd.
  • Delenwerk We hebben allemaal verschillende rollen in het leven, afgestemd op de personen of situaties die we tegenkomen. Op het werk gedraag je je waarschijnlijk anders dan thuis en bij je eigen ouders anders dan bij je kinderen. Bij delenwerk ga je met deze innerlijke persoonlijkheden in gesprek om duidelijkheid te krijgen over onopgeloste trauma’s of innerlijke conflicten.

Magnetiseren
Magnetiseren is een natuurgeneeswijze dat al duizenden jaren oud is en bij ons als mensen hoort. Tijdens een behandeling wordt het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest geactiveerd en gestimuleerd. Door blokkades in het lichaam en door disbalans kunnen mensen ziek worden en klachten gaan vertonen. Blokkades worden opgespoord en behandeld waardoor de energie weer gaat stromen op een natuurlijke manier. Magnetiseren kan ook preventief werken. Blokkades krijgen immers niet meer de kans om op te stapelen, om vervolgens hierdoor tot problemen te leiden.

Tijdens het magnetiseren wordt er energie doorgegeven, met als doel de energiebalans bij de cliënt te herstellen. Een energetische behandeling zorgt er vaak ook voor dat oude patronen losgelaten kunnen worden en de cliënt meer inzicht krijgt in deze patronen.

Praktijk Lichter Leven - Matthijs Hillesum

www.praktijk-lichterleven.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-24805036