Mind Body Alliance Huizen

Het is wetenschappelijk bewezen dat een gezonde geest essentieel is voor een gezond lichaam. Bijvoorbeeld stress, angst en depressies tasten het immuunsysteem aan en maken ons vatbaar voor hartproblemen en hoge bloeddruk; tevens verslecht ons denkvermogen en ons algemeen functioneren Klinische onderzoeken hebben bewezen dat het verminderen van stress, angst en depressies gepaard gaat met een beter werkend immuunsysteem, herstel van cardiovasculaire problemen en algemene verbetering van ons geestelijk en lichamelijk functioneren.

Mind Body Alliance biedt kortdurende resultaatgerichte counseling aan.

 • Resultaatgerichte Counseling; maakt gebruik van de Human Givens werkwijze en is gericht op herstel van de emotionele balans. Met als gevolg een verbeterd functioneren op het gebied van lichaam en geest, en het terug krijgen van het plezier in het leven
 • Resultaatgerichte Counseling; biedt praktische en effectieve hulp bij het leren omgaan met stress en dagelijkse problemen.
 • Resultaatgerichte Counseling; duurt meestal 3-6 sessies. Naar behoefte kunnen er vervolgsessies plaatsvinden.

Mijn werkwijze
De methoden die ik hanteer als psychologisch counselor zijn vooral toegespitst op het in kaart brengen en benutten van de innerlijke krachten en mogelijkheden van de cliënt diens levenservaringen en persoonlijke vaardigheden. Mijn aanpak berust op de 'Human Givens' benadering, waarbij gebruik wordt gemaakt van diverse,wetenschappelijk goed onderbouwde, methoden waaronder ontspanningstechnieken en technieken uit de cognitieve psychologie.

In de loop van gewoonlijk drie tot zes sessies leert en oefent de cliënt vaardigheden die helpen een evenwichtige emotionele balans te vinden en te bewaren. Met name personen die lijden onder ernstige stress, angst, onverwerkte trauma, levensloopproblemen, relatie moeilijkheden, 'burn-out' of gebrek aan eigenwaarde en zelfvertrouwen hebben veelal baat bij deze vorm van counselen.

Counseling in 3 – 6 sessies
• intake 90 min
• volgende sessies 50 min

Algemene werkwijze
Therapie en counseling zijn erop gericht de cliënt te helpen onvervulde behoeften te identificeren en in staat te stellen deze te vervullen door op nieuwe wijze gebruik te maken van de eigen innerlijke krachten. Een breed palet van moderne bewezen counseling technieken wordt hiervoor gebruikt.

Stappen

 • de problematiek in kaart brengen
 • onvervulde behoeften identificeren
 • in kaart brengen van de innerlijke krachten, levenservaringen en persoonlijke vaardigheden.
 • herkennen van de oorzaak /bronnen van de problematiek
 • doel van de behandeling vaststellen
 • behandel sessies
 • persoonlijke actieplan opstellen

Workshops en trainingen

 • effectieve stress en burn-out preventie
 • efficiënte communicatie
 • omgaan met woede en agressie
 • zelfmanagement en planning
 • effectief teamwerk
 • omgaan met verslaafden


Human Givens aanpak
Wat zijn Human Givens? De mens wordt, net als ieder ander levend wezen, geboren met fysieke en emotionele behoeften, en met een 'navigatiesysteem' - de middelen - om deze in de wereld te vervullen. Deze behoeften (o.a. veiligheid,contact met anderen, status, autonomie, aandacht en zingeving) en middelen (o.a. geheugen,denkvermogen, ervaringen, creativiteit, dromen) noemen we de 'Human Givens'. Een mens die in staat is om zijn behoeften in harmonie met de omgeving te vervullen, zal zich gezond en evenwichtig voelen.

Benadering
De Human Givens benadering is gebaseerd op een 'organising idea' waarbij de wetenschappelijk onderbouwde bevindingen van verschillende disciplines zijn samengebracht: o.a. gedragswetenschappen, psychologie, neurobiologie en Oosterse technieken waarvan de effecten zijn aangetoond. De synthese van al deze kennis geeft veelomvattende inzichten in hetgeen de mensen nodig hebben om in balans met zichzelf optimaal te functioneren. De vernieuwende psychologie stroming achter Human Givens werd in de negentiger jaren in Groot Brittannië gelanceerd door de psychologen Joe Griffin en Ivan Tyrrell.

Toepasbaarheid
De Human Givens benadering binnen therapie en coaching is effectief, kortdurend (3-6 sessies), oplossingsgericht. Omdat de Human Givens benadering uitgaat van essentiële menselijke behoeften en middelen is deze wijd toepasbaar, binnen en buiten de medische wereld en helpt mensen in allerlei situaties om hun capaciteiten ten volle te benutten.

Contactgegevens
Jenny Wakelin
Ph.D(med)., Dip.Psych., MBPsS., MHGI.

Telefoon: 0653913177
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.mindbodyalliance.nl