PSYCHOSOCIALE BASISKENNIS

 Registratie gesloten
 
0
Bayumipizapw1547824990
Categorie
Opleiding
Datum
di 12 jan 2021 10:00 - 17:00
Telefoon
030 890 6600
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website
Ruimte
Groei - Bewustzijnscentrum Bala
Organisator
Paul van Straalen

Psychosociale Basiskennis helpt je aan de eisen te voldoen van de meeste zorgverzekeraars en beroepsverenigingen. Velen schrijven zich om die reden in, maar gaandeweg groeit hun enthousiasme. De docent vertelt op levendige wijze over onder meer de ontwikkeling van de mens en het ontstaan van ziektebeelden en psychische stoornissen. Bovendien wordt veel aandacht besteed aan het nut en de toepassing van deze kennis in de praktijk van complementaire therapeuten.

Onze opleiding gaat uit van de westerse psychosociale en medische kennis. Aanvullend en uniek bij NOGG zijn de contactdagen waarin de holistische visie uitgedragen en geheel met de basiskennis verweven wordt.

Gedegen psychosociale basiskennis

Als therapeut of hulpverlener speel je een belangrijke rol om vroegtijdig psychische stoornissen te onderkennen. Ook als je cliënten al gezondheidsproblemen hebben en bij een reguliere arts of hulpverlener in behandeling zijn, is het belangrijk kennis te hebben van veel voorkomende stoornissen als borderline, depressie en schizofrenie. Hierdoor voorkom je dat je over de grenzen gaat van jouw kunnen en maak je het makkelijker samen te werken met het reguliere veld. Gedegen psychosociale basiskennis helpt je bij het streven naar kwaliteit in je praktijk en erkenning van jouw beroepsgroep.

De opleiding psychosociale basiskennis voldoet aan de richtlijnen van PLATO (Platform Onderwijs, Opleiding en Organisatie). Met het behalen van het diploma komen je behandelingen daarom in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraars.

Voor iedereen die werkzaam is in het veld van de reguliere en complementaire geneeswijzen is psychosociale (en/of medische) kennis onmisbaar. Door betere communicatie, en met wederzijds begrip en respect voor elkaars behandelwijze, kunnen behandelaars het beleid beter op elkaar afstemmen en ook naar elkaar doorverwijzen. Het welbevinden van de mens in zijn geheel staat hierbij centraal.

Via een praktijkgerichte manier van leren, wordt de lesstof echt beleefd. De soms wat complexe materie wordt beleefd door middel van de unieke holistische kijk op de mens in zijn geheel. De wisselwerking tussen lichaam en geest wordt verdiept alsmede de invloed van de wisselwerking van de omgevingsfactoren, biologische factoren en psychische factoren.

Inhoud

In de opleiding psychosociale basiskennis leer je de basis die onmisbaar is wanneer je werkt met mensen. Alle fundamentele thema’s op het gebied van psychologie, psychopathologie, heelzaam en verantwoordelijk ondersteunen / begeleiden en professionele attitude komen tijdens deze inspirerende opleiding aan de orde.

Psychosociale kennis: Perspectieven en de bio psychologie
 – Leren
 – Geheugen, denken en intelligentie
 – Psychologische ontwikkeling
 – Sensatie en perceptie en vormen van bewustzijn -
 Emotie en motivatie
 – Persoonlijkheidstheorieën van de gehele persoon
 – Sociale Psychologie -
 Psychische stoornissen en Psychopathologie -
 Psycho organische stoornissen – Schizofrenie en andere Psychosen -
 Stemming en angststoornissen – Somatoforme stoornissen
 – Persoonlijkheidsstoornissen -
 Therapieën en therapievormen
 – Gezondheid en welzijn. De mens als bio-psycho-sociale eenheid binnen de holistische principes – Farmacologie – Ethiek – Wetgeving – Medische terminologie.

Data

Start 12 januari 2021.
De lesdagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur.
De locatie is Bewustzijnscentrum, Trompstraat 1, Huizen.
2021: 12/1 – 26/1 – 9/2 – 2/3 – 23/3 – 6/4 – 20/4 – 11/5 – 25/5 – 8/6 – 22/6 – 29/6
Kosten

Psychosociale Basiskennis € 1295,-
Inschrijfkosten € 25,-
Examen € 45,-
Herexamen € 35.-
Termijn betaling mogelijk

 

Erkenning van de opleiding

snro-keurmerk-hbo-psbk-platoDe opleiding (medische- en) psychosociale basiskennis is ontwikkeld volgens de landelijke richtlijnen zoals opgesteld door PLATO.

De opleiding is geaccrediteerd door de SNRO volgens de Plato normen, waardoor je na het behalen van het erkende diploma ingeschreven kan worden (of blijven) bij beroepsverenigingen en je behandelingen vergoed worden door zorgverzekeraars.

Algemene Basiskennis heeft betrekking op de inleiding in de gezondheidszorg.
Medische Basiskennis heeft betrekking op medische onderzoekstechnieken, farmacologie, anatomie/fysiologie/pathologie van alle lichaamsstelsels, inleiding in de psychologie, gespreksvaardigheden, therapeutische vaardigheden en signaleren en doorverwijzen.
Psychosociale Basiskennis heeft betrekking op psychologie, psychopathologie incl. behandel- en onderzoekstechnieken, psychofarmacologie, anatomie/fysiologie/pathologie van enkele relevante lichaamsstelsels, gespreksvaardigheden, therapeutische vaardigheden en signalerLogo CGOen en doorverwijzen.

Het NOGG is aangesloten bij het Collectief Geaccrediteerde Opleidingen