OPLEIDING HOLISTISCH COACH-COUNSELOR

 Registratie gesloten
 
0
boek
Categorie
Opleiding
Datum
ma 5 okt 2020 10:00 - 17:00
Telefoon
030 890 6600
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website
Ruimte
Groei - Bewustzijnscentrum Bala
Organisator
Paul van Straalen

Als Holistisch Coach-Counselor leer je werken met zelfkennis en zelfbewustzijn als basis. Je ondersteunt je cliënt bij het ontwikkelen en vergroten van die zelfkennis en zelfbewustzijn. En de onlosmakelijke uitdagingen die daarbij op het pad van de cliënt komen. Je werkt hierbij met een open geest, liefdevolle aandacht en menselijkheid. Je begeleidt de cliënt in bescheidenheid en heldere intentie, in een ruimte van stilte en transformatie waarin alles kan gebeuren.

Centraal in het werk en in de modules staat de relatie met de cliënt. Die staat altijd voorop. Want alleen in een ruimte van openheid en vertrouwen kan een cliënt zichzelf openstellen en onderzoeken. Met als doel hen te steunen bij het ontwikkelen van inzicht. Met dat inzicht help je hen vervolgens bewuste keuzes te maken over hun (zelf zo ervaren) problematiek. Hierdoor wordt de authenticiteit bevorderd met inachtneming van eigen normen, waarden, prioriteiten, geloofsovertuiging etcetera. Hierdoor kan de cliënt meer innerlijke balans ervaren en komen tot eventueel gewenste veranderingen.

Deze door de SNRO als post-hbo conform geaccrediteerde opleiding is een veelzijdige opleiding in holistische coaching en counseling van cliënten met vragen op alle levensgebieden, waarin vooral de begeleiding naar gezondheid en welzijn centraal staat, zowel fysiek, mentaal en emotioneel als sociaal en spiritueel.

De opleiding is ook geschikt indien je al een eigen praktijk hebt en graag op een diepere laag met je cliënten wil gaan werken. Maar als je nog geen ervaring hebt in het werken met mensen ben je ook van harte welkom.

"Een Holistisch Coach-Counselor is in staat een cliënt te begeleiden bij vragen op alle levensgebieden, of het nu gaat over gezondheid, relaties, werk of spirituele groei."

Opbouw
De Post Hbo Holistisch Coach-Counselor heeft een modulaire opbouw en bestaat uit twee keer 26 dagen. Ten behoeve van elke module werken we naast de contacturen met literatuurstudie en thuis-opdrachten. Deze opdrachten zijn gedeeltelijk voor alle deelnemers gelijk en kunnen individueel verschillen, afhankelijk van je persoonlijke situatie en omstandigheden.

Mentor
Gedurende de gehele opleiding heb je in ieder geval drie individuele mentorgesprekken met jouw mentor.

Intervisie
In de tweede helft van het eerste jaar vormen we intervisie groepen. Gedurende de Post Hbo Holistisch Coach-Counselor organiseer je met je medestudenten minimaal 6 keer intervisiebijeenkomst waarbij het doel is van en met elkaar te leren aan de hand van concrete ervaringen in de opleiding of bij het begeleiden van (proef)cliënten.

Begeleiding (proef)cliënten
Gedurende de opleiding begeleid je zelfstandig twee (proef)cliënten. Per cliënt worden 6 gesprekken gevoerd. Je bouwt een elektronisch dossier op van de proefcliënten. Het dossier wordt periodiek aangeboden aan de mentor ter toetsing. In jaar 2 wordt de werkwijze ten aanzien van de proefcliënten geïntroduceerd en wordt geadviseerd alvast naar proefcliënten uit te kijken. Het is de bedoeling dat je in jaar twee met de daadwerkelijke begeleiding van de proefcliënten van start gaat

Toetsing
De Post Hbo Holistisch Coach-Counselor kent enkele formele toets momenten. Aan het einde van het eerste jaar schrijf je een reflectieverslag over je ontwikkeling tijdens het eerste jaar. Dit reflectieverslag wordt diepgaand besproken tijdens een individueel mentorgesprek. De opleiding wordt afgesloten met je eindwerkstuk aan de hand van de begeleiding van de proefcliënten en een mondelinge toetsing op kennis en vaardigheden als zelfstandig Holistisch Coach.

Erkenning
Posthbo geaccrediteerd. De opleiding is geaccrediteerd bij SNRO-Instituut

Docenten: Gerhard Smito Böckler, Daphne Rouwenhorst, Tarika Glubin, Gitika Linser en Harriette Modderman.

Kosten tweejarige post Hbo Opleiding Holistisch Coach-Counselor

De kosten zijn inclusief alle lesdagen, Individuele Mentoring, werkgroepen, alle hand-outs en koffie/thee, (exclusief eventuele verblijfskosten, literatuur en examenkosten*) en bedragen € 2980,- per jaar. Inschrijfkosten eenmalig: €50,-

Betalen in termijnen is mogelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Een aantal modules of dagen zijn ook los te volgen. Informeer naar de mogelijkheden.

*De verblijfskosten voor de module Rites of Passage bedragen ongeveer € 95,-. per nacht/dag, inclusief alle maaltijden.

De toets- en examenkosten bedragen € 125,- per toets/examen.

Programma