RESTORATIVE YOGA

3
restorative
Categorie
Workshop
Datum
zo 28 nov 2021 09:30
Telefoon
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ruimte
Balans - Bewustzijnscentrum Bala
Organisator
Marjolijn Adriaansche

Een ochtend voor jezelf met Restorative yoga

Tijdens deze extra lange, verstillende les, begeleid ik je in oefeningen uit de Restorative yoga (herstellende yoga). Dit is een zachte vorm van yoga, waarbij de focus ligt op vertragen, tot rust komen, ontspannen. In de liggende en zittende houdingen wordt het lichaam optimaal ondersteund door kussens en dekens, hierdoor wordt je uitgenodigd om los te laten en diep te ontspannen. Dit geeft ruimte in rug, schouders, bekken en heupen. De ondersteunende houdingen helpen je om je lichaam beter te voelen.

De houdingen worden langer aangehouden, soms wel 15 minuten, zodat je voldoende tijd hebt om van de ‘doe-modus’ over te schakelen naar de ‘zijn-modus’. De zachte houdingen en de aandacht voor je adem, helpen je om diep te ontspannen. En vanuit die ontspanning, voel je je weer opgeladen aan het einde van de ochtend.

De eerste les, 3 oktober, het einde van de nazomer heeft als thema, aarden. Na een zomer waar de aandacht vooral na buiten is gericht, gaan we met de aandacht naar binnen, om ons beter te helpen aarden.

De tweede les 31 oktober, de herfst, heeft als thema loslaten. Vanuit het geaard zijn is het mogelijk om los te laten in de herfst wat we niet meer nodig hebben. In deze les zullen we extra aandacht voor de longen hebben.

De laatste les 28 november, het begin van de winter heeft als thema, rust en stromen. Vanuit de Chinese gezondheidsleer is de winter verbonden met het element water. We zullen dan ook extra aandacht geven aan ons bekken en onze nieren.

Voor wie
De cursus is voor iedereen die behoefte heeft om diep te ontspannen en bij te tanken. Specifiek bij burn-out, spanningsklachten, ME, fybromyalgie, overgangsklachten, herstellende van een sport blessure, bij kanker of herstellende hiervan.

Door de Covid19 maatregelen kunnen we niet de yogamaterialen van Bala gebruiken.

Voor de workshop heb je de volgende materialen nodig: 

 • Yoga mat (bij voorkeur een extra dikke mat, anders een extra deken voor op de mat)
 • platte bolster
 • meditatiekussen
 • Hoofdkussentje
 • 2 kleine dekentjes (fleece)
 • Warme deken om je mee toe te dekken
 • Makkelijk zittende kleding en dikke sokken
 • Beker voor de thee
 • Heb je een schapenvachtje dan is dit ook altijd fijn om op je mat te plaatsen.

Heb je geen platte bolster of meditatiekussen dan kan je deze van mij lenen, dit graag aangeven bij je aanmelding.

Na afloop drinken we samen een kopje thee met wat lekkers erbij.

Zondag 3 en 31 oktober en 28 november 9.30 tot 12 uur
Kosten 30,-  per les

Dit zeggen andere cursisten over de (restorative) yogalessen van Marjolijn:

“De restorative yoga bij Marjolijn is heel fijn.  Als ik moe ben, zeg ik ’s avonds vaak actieve dingen zoals dansles, sport of yoga af. Maar nu ga ik dan juist wel naar de restorative yoga. Ik heb ervaren dat het een hele ontspannende manier is om uit te rusten en op te laden. Soms val ik er zelfs bij in slaap en dat mag ook gewoon. En slaap ik daarna thuis ook extra goed. Marjolijn praat je met een rustgevende stem door de oefeningen heen. Daarnaast is ze ook heel lief en zorgzaam, door je lekker toe te dekken, een kussentje toe te voegen of een lichaamsdeel net even wat comfortabeler te maken. Echt een aanrader voor eenieder met een druk leven!” Michelle B Verloskundige

Ik heb veel geleerd en je bent van onschatbare waarde voor me. De yoga heeft me geholpen de dingen groot te zien en tegelijk kreeg ik extra energie door nog beter mijn lichaam te analyseren. Jopie M Wiskunde docent op het gymnasium en kunstschilder

Als ik de ruimte binnen kom, dan voel ik mij meteen beter. Ik ben bij de les in een soort bubbel en hoor alleen Marjolijns stem en voel mijn adem. Ik vind het fijn dat het en zachte yoga form is maar tegelijk merk ik wel dat ik wat gedaan heb en voel ik mijn spieren de volgende dag. Andrea de B Thuis moeder

 

In overleg met RIVM, Gemeente Huizen en veiligheidsregio Gooi & omstreken mogen we uitsluitend onder voorwaarden onze activiteiten delen. Lees voor je komst hier onze voorzorgsmaatregelen.

 • Door extra ventilatie van de ruimtes kan de temperatuur binnen frisser zijn dan gewend dus zorg voor voldoende warme kleding. 
 • Neem je eigen yoga-mat, (meditatie)kussen en deken mee; vanwege hygiënische redenen mogen er, uitgezonderd stoelen en meditatiekrukjes, géén materialen van Bala gebruikt worden. 
 • Neem je eigen zakdoekjes, afvalzakje, gastendoekje (toilet), theebeker en/of gevulde waterfles mee i.o.m. Marjolijn. 
 • Ga na de les naar buiten om nog even (samen) te wandelen en na te praten.. Dankjewel voor je begrip en medewerking!

Wist je dat Bala een afval-vrij centrum is? We vragen hierin jou medewerking door geen spullen mee te nemen die je weg zult gooien na gebruik, alvast bedankt!

 

 

 
 

Alle datums

 • zo 3 okt 2021 09:30
 • zo 31 okt 2021 09:30
 • zo 28 nov 2021 09:30