Geannuleerd

BORSTGEZONDHEID EN LYMFTAPING

kinesiotaping
Categorie
Themadag
Datum
vr 3 sept 2021 13:00 - 17:00
Telefoon
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Organisator
LIfestream-opleidingen - José van Stokhem

In de jaren 80 van de vorige eeuw ontwikkelde de Japanse chiropractor Kenzo Kaze een nieuw, zeer elastisch tape. Hij zag beweging als essentieel voor herstel en gezondheid en ontwikkelde een tape dat net zo dun is als de huid, met een rek van meer dan 100%. Via de sport verspreidde het tape met de felle kleurtjes zich over de hele wereld en ontstonden er vanuit de ervaringspraktijk steeds meer toepassingsmogelijkheden en werd het naast de toepassing voor spieren/gewrichten óók gebruikt door Lymfetherapeuten. Inmiddels is Lymftaping een volwaardig onderdeel van het grotere geheel elastisch tapen (ook wel Kinesiotaping/Medical Tapen genoemd).

Lymftaping wordt toegepast bij een aantal verschillende aandoeningen/klachten:

  • Zwelling (oedeem).
    Dit kan zijn na het verwijderen van lymfknopen, maar ook na andere operaties, bij sport- blessures en trauma’s. De stroken tape gaan functioneren als geleiding voor het vocht in het onderhuidse bindweefsel en ondersteunen op die manier de werking van het lymfestelsel in een beschadigd weefselgebied. Tevens helpt het tape bij de vorming van nieuwe lymfevaatjes in geval van schade door een trauma. Door een betere afvoer van vocht en afvalstoffen vermindert het gevoel van lokale spanning en eventuele pijn.
    Ook de doorbloeding zal verbeteren waardoor weefselherstel sneller kan plaatsvinden.
  • Bindweefselproblemen.
    Dit zijn toepassingen bij een beschadigd, verkleefd, onderhuids bindweefsel, zoals een hematoom, litteken, fibrosevorming en een cyste. Omdat dit soort problemen vaak al langer bestaat zal het tapen ook een aantal keren/weken uitgevoerd moeten worden om de bindweefselvernieuwing maximaal te ondersteunen.

Inhoud workshop lymftapen
• Achtergrondinformatie elastisch tapen en lymftapen.
• Do’s & dont’s (o.a. huidirritatie).
• Praktijk tapen van een hematoom, litteken, een cyste /fibrose en zwelling/spanning van de borst (NIET kanker-gerelateerd!) bijvoorbeeld na borstverkleining en bij PMS.
• Combinatie mogelijkheden met Manuele Lymfedrainage en Borstweefselbehandelingen.

Docent Desiree Groen
Ruim 25 jaar houdt zij zich intensief bezig met de Manuele Lymfedrainage/Lymftaping, de laatste jaren vooral op het brede toepassingsgebied buiten de oncologie. Naast haar eigen praktijk in Leidschendam is zij actief als docent, assessor, auteur en spreker voor verschillende beroepsgroepen.
www.desireegroen.nl

Aanbevolen literatuur: Josya Sijmonsma LYMFTAPEN ISBN 978-94-91038-01-3

Kosten externe collega’s: € 62,50 incl. thee en sap, iets lekkers 

Doelgroep: VLOW® borstweefseltherapeuten, en MLD-therapeuten en therapeuten met lichaamsgerichte praktijkervaring, HBO, MBK (alleen vrouwelijke therapeuten worden toegelaten).

Aanmelding: www.lifestream.earth – onder het kopje bijscholingen

Wil jij je kennis verbreden op het gebied van de borstgezondheid, dan mag je deze workshop eigenlijk niet missen.......

Ben jij erbij?
We hopen van harte je te ontmoeten op 3 september a.s.

Namens het Lifestream-team
José