MANUELE LYMFEDRAINAGE EN BORSTGEZONDHEID

0
borst
Categorie
Training
Datum
wo 7 sept 2022 10:00 - 17:00
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ruimte
Groei - Bewustzijnscentrum Bala
Organisator
LifeStream

Het lymfestelsel is onderdeel van een gezond en vitaal functionerend lichaam. Ook voor de gezondheid van onze borsten is een goed werkend lymfestelsel essentieel. Het zorgt o.a. voor een goede afvoer van (vervuild) vocht en daarin opgeloste afvalstoffen. Daardoor komt er meer ruimte voor de aanvoer van zuurstof en voedingstoffen waardoor onze celstofwisseling beter kan verlopen en onze cellen optimaal kunnen functioneren. Ook herstel na weefselschade verloopt veel beter wanneer het lymfestelsel in een goede conditie verkeert.

Het lymfestelsel herbergt tevens een groot deel van ons afweersysteem dat ons beschermt tegen ziekteverwekkers. In
de lymfeknopen worden virussen, bacteriën en schimmels bestreden en vernietigd. Voor verbetering en instandhouding van onze gezondheid speelt het lymfestelsel een belangrijke rol.

Veel borstproblemen hebben te maken met laaggradige ontstekingsreacties, opgehoopte afvalstoffen en stagnatie van vocht in het bindweefsel. Het gevolg is pijnlijk, stug en opgezet borstweefsel.

Het lymfestelsel bestaat uit een zeer uitgebreid netwerk fragiele lymfevaatjes en een flink aantal lymfeknopen, verspreid over het hele lichaam. Behandeling van dit systeem vraagt om een subtiele benadering die aansluit bij de anatomie én de fysiologie ervan.

Bijna 100 jaar geleden ontwikkelde Emil Vodder een totaal nieuwe massagemethode voor het lymfestelsel: de Manuele Lymfedrainage. Deze methode kenmerkt zich door zachte, ritmische, pompende technieken op de blote huid, uitgevoerd zonder tussenstof. Naast drainage en weerstandsverbetering geeft MLD een zeer diepe ontspanning vanuit meer parasympatische activiteit en pijndemping bij middelmatige pijn.

NHOUD 4-daagse bijscholing:

Theorie:

  • Anatomie en fysiologie lymfestelsel.
  • Oedemen.
  • Indicaties MLD borst (cystes/ zwelling / fibrose en littekens/ vóór en ná operatie).
  • Stress en stress-gerelateerde klachten / hyperventilatie/ detox / hematomen.
  • Kneuzing en breuk ribben / PMS / laaggradige ontstekingen / onrust/ slecht slapen.
  • Contra-indicaties MLD.

Praktijk:

  • Technieken MLD voor terminus , decolleté, oksels en alle grepen/trajecten voor de borst volgens de originele Voddermethode (Oostenrijk).
  • Hoefijzergreep op de buikregio.

Prijs:

  • 4-daagse € 745,00 / betaling in 2 termijnen is mogelijk. Het genoemde bedrag is BTW-vrijgesteld. Dit bedrag is inclusief thee, koffie en iets lekkers en is exclusief de lunch.

Woensdagen 7 en 21 september, 5 en 19 oktober 2022 (10:00 - 17:00)

Deze bijscholing wordt gegeven door Désirée Groen, massage- en oedeemtherapeut volgens de Dr. Voddermethode. Ruim 25 jaar houdt zij zich intensief bezig met de Manuele Lymfedrainage, de laatste jaren vooral op het brede toepassingsgebied buiten de oncologie. Naast haar eigen praktijk in Leidschendam is zij actief als docent, assessor, auteur en spreker voor verschillende beroepsgroepen.

Certificaat bij 100% aanwezigheid
26 docentcontacturen, totale studiebelasting 91 uur
Accreditatie 3,5 ECTS
Deelnemers: Minimaal 8

Toelatingseisen:Je kunt meedoen aan deze 4-daags bijscholing als je een vrouwelijke therapeut bent met lichaamsgerichte praktijkervaring, HBO medische basiskennis of aantoonbare soortgelijke kennis, MLD, borstweefselbehandeling, thermografie of werk dat gerelateerd is aan de borstgezondheidssector.

Aanmelding: via de website + toezending van het bijgaande inschrijfformulier