STADSVERLICHTING - STILTEMEDITATIE

meditation00059
Categorie
Meditatie
Datum
zo 13 feb 2022 19:45
Telefoon
(06) 53 50 94 74
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ruimte
Balans - Bewustzijnscentrum Bala
Organisator
Willemijn Westhof

Te midden van het drukke leven van alledag, te midden van onze soms nog drukkere omgeving, kan het een uitdaging zijn om tijd en ruimte voor jezelf in stilte te vinden. Om deze reden organiseert Bewustzijnscentrum Bala elke tweede zondag van de maand stilte- en meditatiebijeenkomsten welke intiem en laagdrempelig zijn en waarbij het niet uitmaakt of je pas begint of geoefend bent. 

Je bent welkom vanaf 19:45 om in stilte binnen te komen en je rustig te installeren. Om 20:00 start na een korte inleiding de meditatie van een uur soms onder begeleiding van achtergrondmuziek, soms in stilte. Na afloop klinkt de klankschaal, tijd om even uit te rekken en 'terug te komen'. Daarna ruimen we samen in stilte op en kun je in stilte vertrekken, maar je mag natuurlijk ook nog even blijven om je ervaring, inzicht of verhaal te delen bij een gezamenlijk kopje thee. We nodigen je van harte uit om stilte te komen ervaren! Er zijn stoelen, matjes, krukjes, dekens en meditatiekussen aanwezig. Trek makkelijke en warme kleding aan en neem eventueel een (omslag)doek mee...

Bijdrage 5 euro

De stilte diep in mij, is ondertussen een rotsvast en tegelijkertijd toch ook beweeglijk fundament geworden dat het leven draagt en alles toont zoals het eigenlijk ook is: een enorme levenservaring die mensen door goede en minder goede tijden vormt, ingebed in de allesomvattende en onvoorwaardelijke liefde van de Bron, ons echte thuis.

Stadsverlichting is een initiatief van Kris & Tijn Touber: Mensen die stil zijn, hebben effect op hun omgeving. Ze brengen harmonie en flow. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder criminaliteit, is het minder druk op de spoedeisende hulp en komen er minder verkeersongevallen voor. Als je samen stil bent, kom je weer thuis – bij jezelf en bij elkaar. Je komt in verbinding met je diepste essentie – met wat je bent, in plaats van wat je bent geworden. In de stilte zijn we verbonden - met onszelf en met de ander.

Sta je reeds ingeschreven en ben je een keer verhinderd? Geef dit dan minimaal 24u van tevoren door aan Willemijn via bovenstaande contactgegevens. 

In overleg met RIVM, Gemeente Huizen en veiligheidsregio Gooi & omstreken mogen we uitsluitend onder voorwaarden onze activiteiten delen. Lees voor je komst hier onze voorzorgsmaatregelen.

  • Door extra ventilatie van de ruimtes kan de temperatuur binnen frisser zijn dan gewend dus zorg voor voldoende warme kleding.
  • Neem je eigen yoga-mat, (meditatie)kussen en deken mee; vanwege hygiënische redenen mogen er, uitgezonderd stoelen en meditatiekrukjes, géén materialen van Bala gebruikt worden.
  • Neem je eigen zakdoekjes, afvalzakje, gastendoekje (toilet), theebeker en/of gevulde waterfles mee i.o.m. Willemijn.
  • Ga na de meditatie naar buiten om nog even (samen) te wandelen en na te praten.. Dankjewel voor je begrip en medewerking!

Wist je dat Bala een afval-vrij centrum is? We vragen hierin jou medewerking door geen spullen mee te nemen die je weg zult gooien na gebruik, alvast bedankt!

 
 

Alle datums

  • zo 12 dec 2021 19:45
  • zo 13 feb 2022 19:45
  • zo 13 mrt 2022 19:45
  • zo 10 apr 2022 19:45
  • zo 8 mei 2022 19:45
  • zo 12 juni 2022 19:45