STADSVERLICHTING - STILTEMEDITATIE

meditation00059
Categorie
Meditatie
Datum
zo 11 okt 2020 19:45
Telefoon
(06) 53 50 94 74
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ruimte
Balans - Bewustzijnscentrum Bala
Organisator
Willemijn Westhof

De stilte diep in mij, is ondertussen een rotsvast en tegelijkertijd toch ook beweeglijk fundament geworden dat het leven draagt en alles toont zoals het eigenlijk ook is: een enorme levenservaring die mensen door goede en minder goede tijden vormt, ingebed in de allesomvattende en onvoorwaardelijke liefde van de Bron, ons echte thuis. 

Stadsverlichting is een initiatief van Kris & Tijn Touber: Mensen die stil zijn, hebben effect op hun omgeving. Ze brengen harmonie en flow. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder criminaliteit, is het minder druk op de spoedeisende hulp en komen er minder verkeersongevallen voor. Als je samen stil bent, kom je weer thuis – bij jezelf en bij elkaar. Je komt in verbinding met je diepste essentie – met wat je bent, in plaats van wat je bent geworden. In de stilte zijn we verbonden - met onszelf en met de ander.

Te midden van het drukke leven van alledag, te midden van onze soms nog drukkere omgeving, kan het een uitdaging zijn om tijd en ruimte voor jezelf in stilte te vinden. Om deze reden organiseert Bewustzijnscentrum Bala elke tweede zondag van de maand stilte- en meditatiebijeenkomsten welke intiem en laagdrempelig zijn en waarbij het niet uitmaakt of je pas begint of geoefend bent. 

Er zijn stoelen, matjes, krukjes dekens en meditatiekussen aanwezig. Geef bij je aanmelding even aan waar je voorkeur naar uitgaat zodat wij dit voor je kunnen klaarleggen! Trek makkelijke kleding en warme sokken aan en neem eventueel een (omslag)doek mee...

Noot: 

In deze bijzondere tijd is er beperkt plek in ruimte Balans waar de stilte-meditaties worden gehouden. In overleg met RIVM, Gemeente Huizen en veiligheidsregio Gooi & omstreken mogen we uitsluitend onder voorwaarden onze activiteiten delen. Lees voor je komst hier onze voorzorgsmaatregelen met nog een aanvulling:

 • Door extra ventilatie van de lesruimte kan de temperatuur binnen frisser zijn. Zorg voor voldoende warme kleding zoals een extra trui of vest en sokken.
 • Neem je eigen yoga-mat, (meditatie)kussen en deken mee. Vanwege hygiënische redenen mogen er géén materialen uit de kast gebruikt worden.
 • Indien je (nog) geen mat hebt dan stelt Bala deze ter beschikking. Dit zijn de gekleurde matjes welke in de hoek naast het keukentje in ruimte balans liggen. Na afloop verzoeken we je zelf de mat te reinigen met de aanwezige reinigingsmiddelen.
 • Stoelen zijn beschikbaar en indien gewenst staan er voor ruimtes groei en creatie ronde meditatiekrukjes die gebruikt mogen worden.
 • Verlaat na het samenzijn de ruimte en ga naar buiten om nog even (samen) te wandelen en na te praten. Dankjewel voor je begrip en medewerking!

Je komt vanaf 19:45 in stilte binnen en om 20:00 start na een korte inleiding de meditatie van een uur soms onder begeleiding van achtergrondmuziek, soms in stilte. Na afloop klinkt de klankschaal, tijd om even uit te rekken en 'terug te komen'. Daarna ruimen we samen in stilte op en kun je in stilte vertrekken, maar je mag natuurlijk ook nog even blijven om je ervaring, inzicht of verhaal te delen bij een gezamenlijk kopje thee. 

We nodigen je van harte uit om stilte te komen ervaren, wees welkom!  AANMELDEN

Let op:

 • Sta je reeds ingeschreven en ben je een keer verhinderd? Geef dit dan minimaal 24u van tevoren door aan Willemijn Westhof die deze fijne meditaties begeleid. 

Je bijdrage voor deze fijne avond is 5 euro. Je kunt deze voor aanvang doneren bij Willemijn... Dankjewel! 

Wist je dat Bala een afval-vrij centrum is? We vragen hierin jou medewerking door geen spullen mee te nemen die je weg zult gooien na gebruik, alvast bedankt!

 
 

Alle datums

 • zo 13 dec 2020 19:45
 • zo 10 jan 2021 19:45
 • zo 14 feb 2021 19:45
 • zo 14 mrt 2021 19:45
 • zo 11 apr 2021 19:45
 • zo 9 mei 2021 19:45
 • zo 13 juni 2021 19:45
 • zo 11 juli 2021 19:45
 • zo 12 sept 2021 19:45
 • zo 10 okt 2021 19:45