John van de Schoor

John van de Schoor

Massage opleider

Ik ben geboren in 1954 in Limburg in het dorp Baexem, en in 1981 voor een opleiding in de gezondheidszorg vertrokken naar de omgeving Utrecht. Van beroep ben ik nu verpleegkundige, werkzaam als CMC-verpleegkundige in het Diakonessenhuis in Utrecht. Vanuit dit verzorgende beroep heb ik in 1985 de opleiding sportmassage gedaan en het diploma van de N.G.S. (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) behaald, erkend door de N.S.F. (Nederlandse Sport Federatie). Na deze opleiding heb ik geruime tijd een eigen sportmassage praktijk gehad, waar ik voornamelijk sporters als klant heb gehad. Ter ontspanning na een zware training of voorbereidend op een training of wedstrijd. Voor een periode van 2 jaar heb ik gewerkt als sportmasseur bij een handbalvereniging. Heb daarna nog bij diverse andere sportverenigingen als sportmasseur gewerkt en hierdoor veel ervaring opgedaan en uitgebouwd.
In 2006 heb ik nog een aanvullende cursus Klassieke massage gevolgd (lijkt veel op sportmassage), maar heeft een andere invalshoek.

In diezelfde periode heb ik ook veel geleerd van Dr Kacergius in de plaats Drusininskai in Litouwen. Hij is gespecialiseerd in het holistische van de mens, geest en lichaam in balans brengen. Een onderdeel hiervan is zijn toepassing van een drukpuntenmassage om de energiebanen weer open te krijgen en de spieren weer soepel / los te maken.
Naar aanleiding van zijn interessante kennis, heb ik de opleidingen stoelmassage, op basis van Thaise acupressuur en Shiatsu gedaan (beide gebaseerd op drukpuntenmassage). Sinds maart 2008 probeer ik als instructeur en eigenaar van Kopos, mijn opleidingen en ervaringen op de persoon af te stemmen bij het begeleiden van  cursisten.

John van de Schoor (1954)

www.kopos.nl
info@kopos.nl
06 513 82 916